Laplandia

In tegenstelling tot je gebruikelijke verhaal dat begint met lange tradities en geschiedenislessen begint Laplandia’s verhaal met twee onbekenden, met totaal verschillende achtergronden die elkaar onverwacht leerden kennen.

Tijdens een zakenreis naar Lapland was David, een Finse diamantjuwelier, gefascineerd door de onberispelijke schoonheid en natuurlijke zuiverheid van de regio. Hij noemde het “het Land van Zuiverheid”. Deze gedachte ontstak en inspireerde het idee waarop de blauwdrukken van Laplandia Vodka werden geboren.

Davids visie was dat Laplandia alle bekende kenmerken en eigenschappen van Lapland zou weergeven, zoals zuiverheid, reinheid en natuurlijkheid. Het enige wat hij miste was een distilleerderij met de middelen en mogelijkheden om zo’n droom te vervullen.

Ondertussen, in de hoofdstad van Noord-Finland, Oulu, woonde een artistieke ziel, Ilpo, die een aanzienlijk deel van zijn jeugd als een rock-‘n-roll roadie had doorgebracht en later bekendstond voor het runnen van zijn eigen rockclub. Ilpo was eigenaar van de Shaman Spirits distillerijen gelegen aan de grens van Lapland

Door de jaren heen werd Shaman Spirits geïdentificeerd als een distilleerderij die zich uitsluitend zou richten op kwaliteit en pure ingrediënten. Vanwege de geografische locatie beschikte het over unieke bronnen (kijk voor meer informatie op www.shamanspirits.com). Jarenlang had Ilpo de visie om een ​​partner te vinden met voldoende internationale banden en ervaring om deze middelen op de wereldmarkt te introduceren.

Een onverwachtte ontmoeting bracht dit onverwachte duo samen. Eindelijk vielen voor beiden heren de puzzelstukjes in elkaar.  Niet lang daarna werd Laplandia Vodka zoals we die nu kennen geboren.

De effen, witte decoratie van de fles is ontworpen om het ‘Land van zuiverheid’ in al zijn aspecten te vertegenwoordigen, terwijl het 24-karaats goud gebruikt in de middernachtzon een eerbetoon is aan de achtergrond van David en de legendarische goudvelden van Lapland. Dat was tenslotte waar hij op bezoek was toen hij zijn eerste rede kreeg die uiteindelijk tot dit alles leidde.

Aan de andere kant worden de creatieve ambities van Ilpo uit de rock n’roll-dagen gekanaliseerd in marketing en erkend door de kleurrijke gearomatiseerde wodkaselectie, de stralende presentaties, de tone of voice en de algemene houding van de mensen erachter.

Tegenwoordig heeft Laplandia, na meerdere prestigieuze internationale degustatiewedstrijden te hebben gewonnen, wereldwijd wodka langzaam opnieuw uitgevonden.