Nieuw in ons assortiment : Zuid-Afrika

De Krans Wijnkelder ligt aan de bovenloop van de pittoreske Gamka riviervallei bij Calitzdorp. De geschiedenis van de boerderij gaat terug tot 1890, toen het werd gekocht door de familie Nel. Sinds 1985 zijn de meeste klassieke Portugese port- en wijnsoorten aangeplant. De Krans staat algemeen bekend als een van de toonaangevende portwijnproducenten en als een van de meest innovatieve kelders van Zuid-Afrika.

De Krans was de eerste in Zuid-Afrika die een Touriga Nacional produceerde als droge rode wijn, maakte de eerste Pink port-stijl wijn en de eerste perlé Moscato wijn in Zuid-Afrika. De Krans is onlangs bekroond voor zijn innovatie en won de Most Innovative Wine Award tijdens de Michelangelo International Wine Awards.

 De Krans Touriga Nacional 2021

De Krans A Twist of Fate 2021

De Krans Tritonia 2021 (Calitzorp blend)

Heldere kersenrode kleur. De neus heeft aroma’s van zoete aardbei, rod ekersen en frambozen. Zij worden in het glas bijgestaan door complexe onderliggende aroma’s van kruidnagel. De smaak is stevig met rode bessen en een hartige mineraliteit die in combinatie met de frisse zuren goed integreren.

Donkerrode pruimenkleur. Volle fruitaroma’s van framboos, pruimen en moerbeien die worden gecombineerd met hints van pure chocolade en specerijen. Volle smaak met aroma’s van viooltjes en donker fruit. De hartige tonen in de afdronk zijn mooi verweven in de goed gestructureerde tannines.

Mooie donkere pruimenrode kleur. De neus is complex met tonen van donkere bessen, viooltjes en cacao. achter in het glas kan je nog donkere kersen, pruimen, witte peper en geroosterd eikenhout terugvinden. Volle en evenwichtige wijn met complexe smaken van zwarte bessen, gedroogde pruimen, sigaardoosje en viootljes. de afdronk is aanhoudend met vooral soepele tannines en een zweem van pure chocolade.