Hongaarse wijnen

Global Wineries en Hongaarse wijnen: twee handen op één buik

Global Wineries heeft al een lange tijd een bijzondere relatie met Hongaarse wijnen. Medezaakvoerder Peter Goossens was als Maître-Sommelier verschillende jaren actief in een bekend Antwerps restaurant. Maar hij zocht iets nieuws, iets totaal anders. Na de val van de Muur kreeg hij toevallig een aantal Hongaarse wijnen in zijn bezit: het was liefde op het eerste gezicht. Na een bezoek aan Hongarije en een aantal degustaties bij lokale wijnboeren stond zijn besluit vast: hij ging Hongaarse wijnen in België verkopen.

Wat maakt Hongaarse wijnen zo bijzonder

Hongarije heeft officieel 22 wijngebieden en daardoor een bijna eindeloze verscheidenheid aan wijnen. Van de elegante rode wijnen uit het noorden van het land, Eger, tot wijnen uit de streek van Villany, het meest zuidelijke en warmste wijngebied van Hongarije. Van de bekende zoete en droge Tokaji Aszu wijnen, tot minder gekende maar zeker te ontdekken gebieden zoals Pannonhalm, Somlo in de buurt van het Balatonmeer, Buda niet ver van Boedapest of Szekszard.

Kom kennismaken

Hongaarse wijnen zijn ‘ongekend en onbemind’? Niet als het van Global Wineries afhangt! Tijdens onze opendeurdagen in mei en september laten we je een groot assortiment Hongaarse wijnen proeven. Je zal versteld staan van de kwaliteit en kennismaken met de expertise van de Hongaarse wijnboeren.